… Hlavičky žampionů uložené na „zasněžené pláni“ zrobené z rýže, všechny otočené výtrusnicemi vzhůru, vzhlížejí svými černými ruby ne nepodobné podmanivým očím cikánských mužů….
… Vůně, spletená ve vzhůru stoupající obláček, nabízela opět onu kombinaci toho druhu, kdy samostatné prvky, byť „obyčejné“, složí pospolu vějíř krásy pavího chvostu. Tak široký a chlubný. V ústech potom sousto vyvolalo malý koncert interesantní skladby. Teprve po chvíli jsem se v oné šalebné krmi zorientoval. Zřetelně zde totiž dominuje první plán – nasytit strávníka. Sousto je syté, hutné. Teprve v pozadí tohoto vjemu se projeví další, v tomto případě druhotný aspekt, aspekt labužnický…
… konejšivý, sametově umravňující podíl lehké kaše, která vše tmelí a řadí ve vyrovnaný pochod…
… ostrá až čpavá kyselost, spojená s noblesní uhlazeností ořechové výplně a „ulíznutá“ nenápadnou sice, přesto však znatelně přítomnou mazlivostí šlehačky, sbor, který předvedl optimální epilog…
Inu i takto se dá psát o jídle :-)
Celá recenze restaurace Gitanes: „Maringotka nemusí pendlovat“ – Euro 2004-47
4 komentáře:
tak jsem ten original hodil jako obrazek, to skutecne nema chybu :) http://img260.imageshack.us/my.php?image=maringotkajp0.jpg
a protoze blogger sucks a cely odkaz polovina lidi neuvidi, tak ten soubor se jmenuje: maringotkajp0.jpg ;)
Proč prostě neuděláš HTML odkaz?
caramba... jsa odchovan bloguje, na podobne vylomeniny si netroufam, i kdyz se mi tam nahore podbizi jakesi tagy, ale to jsou urcite nejaky hracky pro sprejery :)
Okomentovat